Zenehallgatás, reklám, ausztriai munkák

Ki ne szeretne zenét hallgatni?. Azt hiszem, nincs is olyan ember. Még az idősek is szeretnek zenéket hallgatni, igaz, nem a mai idők zenéjét, de ők is megtalálják a nekik való rádió mondjuk.

A zenehallgatás

Mindenkinek jót tesz, ha valami szól mellette. Én számtalan alkalommal, mikor woman-977020_640kiürül a ház, a gyerekek elmennek az iskolába, a férjem pedig dolgozni, az az első, hogy zenét kapcsolok. Persze egy pár óra után megunom, inkább a csendre vágyom, akkor meg kikapcsolom. Vannak megszokott műsorok, amiket kifejezetten szeretek hallgatni.

Van, hogy jól esik a csend, de amikor például a fiam kicsi volt, és a párom sokat volt úton, nem szerettem. Na abban az időben folyton szólt a rádió, vagy ment a tévé. Ez abban az esetben is nagy segítség lehet, ha valaki mondjuk egyedül él, és folyton csend lenne körülötte. Azt hiszem én bele is bolondulnék, de szerintem sokakra van ilyen hatással.

Unalmas, vagy sem

A tévét nem igazán nézem, mert nem szeretem a töménytelen sok reklámot. Amúgy is elég ritkán nézzük, hiszen este esetleg a híradóig eljutok, azon kívül nem nagyon. Emlékszem, amikor a gyerekek kicsik voltak, mindig nyafogtak, hogy már megint ezt kell nézni…A te gyerekeid sem szeretik a híradót? Ez amúgy vicces, és mindig eszembe jut, amikor ezt mondják. Amikor gyerek voltam, én is ugyan így éreztem ezzel kapcsolatban, és minden alkalommal eszembe jut. Minek kell unalmas híreket, történeteket nézegetni, hiszen van ennél fontosabb is. Gondoltam én, aztán tessék, rá 20 évre, örülök ha van egy fél órám arra, hogy híreket nézzek.

A reklámok

Persze tudom, hogy szükség van rá, hiszen ezekből élnek meg a csatornák, de annyira nem szeretem őket. Igaz, olykor hallani lehet sok érdekességet, mint például az ausztriai munkák. A múltkor pont ez volt a téma a rádióban, és az egyik cégről beszéltek. Na, ezt kifejezettem hasznosnak találtam. De a filmek közti folytonos unalmas reklámot, azt már nem szeretem.

Persze ez is a műsorok velejárói, de ha tehetném, igen csak kihagynám némelyiket.