Ami különösen jó a nyárban

Mindjárt itt a november, az ősz utolsó hónapja. Igen hamar elszaladt ez az évszak, sokszor még úgy érzem, mintha nyár lenne. Legalábbis szeretném, ha az lenne. Milyen jó volt… tomboltak a strandok, dübörögtek a fesztiválok, mindenhol zenekarok léptek fel. Amit megkerestünk hét közben, azt hétvégén el is költöttük. Utazhattunk szabadon az egész országban, vagy más országokban is. Persze ha a munkahelyünkön nem állt meg az élet nélkülünk.

motoros bőrdzseki

Fesztiválszezonban nagyon sokan utaznak a különböző eseményekre. A vonatokon messziről ki lehet szúrni a bulizó fiatalokat, és az idősebbeket is. Persze vannak, akik nem a tömegközlekedés csodálatos élményeit választják, hanem egyéb módokon jutnak el egy-egy fesztiválra. Különösen, ha a fesztivál maga is olyan, például egy autós, vagy motoros találkozó. Ebből a motorokra szoktam jobban odafigyelni, ugyanis sokszor 10-20 fős, vagy annál nagyobb csapatokban szelik az országutat, hogy eljussanak a kívánt eseményre, ahol magukba szívhatják a társaság és a zene örömét. És persze a sok kipufogó gázt is. Fantasztikus látvány amint a lemenő (vagy felkelő) napfényben robognak tovább a kemény motoros bőrdzsekiben, csizmában, rezzenéstelen arccal mellettem az úton. Ilyenkor eszembe jut, amikor gyerekkoromban én is jártam ilyen fesztiválokra.
Apám nagy motoros volt, vagyis még mindig az a szíve mélyén. Amikor csak tudott, ment a találkozókra, és néha én is vele tartottam. Ám sajnos néhány éve meg kellett válnia hőn szeretet motorjától. Utána kihagyott néhányat, viszont az én unszolásomra úgy döntött, újra megy. Elvégre nem csak motorral lehet motoros az ember, ha a szíve szerint mindig is az volt. Hogy megtartsa az érzést, mindig a motoros bőrdzsekijében ment. Ezt persze nem adta el, ahogy a többi felszerelését sem. Nagyon szerette ezt a dzsekit, rendkívül jó volt benne motorozni. Perforált marhabőrből készült, ami nem csak jól szellőzött a menetszélben, hanem véleményem szerint jól is nézett ki. Vannak benne protektorok is a megfelelő helyeken, a hát rész is védve van habbal, de ez egyáltalán nem akadályozta a mozgásban. Mind túrázáshoz, mint sport motorozáshoz nagyon praktikus. A fényvisszaverő csíkoknak köszönhetően éjszaka is előnyös, már persze nem a koncertről hazafele gyalogláshoz (legtöbbször).

Ahogy a találkozókon körbenéztem, szinte minden motoros hasonló bőrdzsekit viselt. Sokszor meg is szokták beszélni, hogy ki hol vásárolt, milyen felszerelése van stb. Mint kiderült, többen is a Shox üzletben szerzik be a szükséges holmikat.