Nem csak zenével él az ember

Zene, zene, zene. Péter – az egyik legjobb barátom – legszívesebben egész álló nap zenét hallgatna. Szól a muzsika amikor dolgozik, miközben fürdik, vagy amikor kikapcsolódik.

Kikapcsolódásra Péter – vagy ahogy én hívom: Peti – legszívesebben a sportot választja. Kisgyerek korában sportoló szeretett volna lenni, és talán titkon erről a vágyáról a mai napig nem tett le. Rengeteget fut és biciklizik. Azért ezek a kedvencei, mert azt mondja, hogy ezek azok a sportok, amelyek közben az egész testét át tudja mozgatni. Persze ilyen lenne még például az evezés, a falmászás, a foci, a kosárlabda, a kézilabda, a röpi, vagy éppen a tenisz. De sajnos Péter teste nem tud csak a sport és a zene hatására regenerálódni. Szüksége van még a masszázsra is.

Masszázsra egyedül és párban is lehet járni. A Karma masszázsszalon például ezen az oldalon kínálja a párosmasszázs szolgáltatását: https://karmathaimasszazs.hu/paros-masszazs. A https://karmathaimasszazs.hu/paros-masszazs oldalon a párosmasszázsról olvashatunk, azonban nem ez az egyedüli masszázstípus, ami a vendégek rendelkezésére áll.

Az első típusa a masszázsoknak a tradicionális thai masszázs. A több mint ezeréves múltra visszatekintő masszázstípus a weboldal tájékoztatása szerint “energizálja a testet és a lelket”. Ez egy száraz masszázs, mely során tetőtől talpig végiggyúrja az egyik masszőrük az aktuális vendégnek. Van talpmasszázs is, ennek során a masszőrök javítják masszírozással a vérkeringést, és oldják a feszültséget, javítják a közérzetet. A honlapjuk szerint testünk belsőszerveinek idegvégződései mind a talpunkban összpontosulnak, és ezek megfelelő stimulálása jótékony hatással van a belsőszerveinkre. A hátmasszázs lényege, hogy a lábizmoktól kezdve a hátig minden pontot fellazítanak, feloldják a görcsöket és a stresszpontokat. Természetesen nem hagyják ki a nyaki csomópontokat sem. A fejmasszázs általában 30 perces, ez alatt átdolgozásra kerülnek a nyak és a váll problémás területei. Ez a szolgáltatás jó hatással van a fejfájásra és a migrén kínzó területeire. Nyakmasszázsra is lehet jelentkezni, ez t azoknak ajánlják, akik a munkájukból kifolyólag kénytelenek órákon keresztül statikus pozícióban ülni vagy állni. A vállmasszázs során kimasszírozzák a felgyülemlett stresszt és görcsöket. Az olajos testmasszázs sem maradhat le a palettáról. Ez hajaz leginkább a svédmasszázsra, de a thai masszázs eleme adják a fő irányvonalat, ezáltal tehát a megszokott tekerő mozdulatokat gyúró, simító elemek váltják fel. Meleg olajos testmasszázs a téli időszak egyik legkedveltebb masszázstípus. A felmelegedett olaj igazi kényeztetés tud lenni a testnek és a léleknek, az olajoknak köszönhetően felpuhul a bőr. Olajos hátmasszázs is kérhető, ez annyiban más az előzőektől, hogy a hosszú hátizmok ellazításán van a hangsúly. Hosszanti mozdulatokkal oldják fel a tapasztalt kollégák a felgyülemlett görcsöket és csomókat. kókuszolajos testmasszázs esetén pluszként megjelenik az aromaterápia is, mely felveszi a harcot a ráncos, nem túl rugalmas bőrrel. Ha herbál masszázst kérünk, akkor az őshonos thaiföldi növényekben fellelhető hatóanyagokat juttatják be a szervezetbe. Ez a kezelés jótékony hatással van a különféle izomgörcsökre és izomfájdalmakra. Párban is lehet masszíroztatni, ezt olajos és száraz testmasszázs esetén is kérhetjük.

A weblapon külön box is található a korábbi vendégek véleményével, így aztán előre tájékozódhatunk arról, hogy a korábbi vendégek mit gondolnak a kapott szolgáltatásokról. A honlapon képeket is nézegethetünk a szalonokról, így előre megtudjuk, hogy hol fog megtörténni a masszírozás. Gyakran ismételt kérdéseket is feltesznek a látogatók, ezt megelőlegezve gyakori kérdések szekciót is fenntartanak a honlapon. A masszázs erőssége a vendég igényétől függ, van lehetőség erősebb és gyengébb masszírozást is kérni. A kezelés előtt mindenképpen érdemes zuhanyozni, a masszázsok száraz masszázs esetén ruhában, olajos masszázs esetén ruha nélkül történik. Alkoholt inni masszázs előtt nem szabad, és egy órával a kezelés előtt enni sem érdemes.