Ti tudtok zene alatt gondolkozni?

Általában két szélsőséges választ szoktam kapni, ha felteszem a kérdést. Van, akinél teljesen alapvető, hogy a munka vagy a tanulás során felrak valami zenét és van, aki képtelen koncentrálni, ha nem egy tökéletesen csendes környezetben teheti azt.

Én magam a csendre és a nyugalomra esküszöm. Próbáltam már úgy dolgozni, hogy ment a háttérben valami, de engem ez teljesen kizökkentet. Egyszerűen elvesztek a gondolataim, mire a végéhez érhettem volna.

Zsófia, a testvérem, viszont ebben a tökéletes ellentétem. Mikor még a szüleinknél laktunk, emlékszem, a szobájából mindig valami zene szűrődött ki, miközben az iskolai házi feladatait készítette. Nekem ez már akkor is érhetetlen volt. Nem arról van szó, hogy ne szeretném a zenét, sőt. Azonban nekem a teljes koncentráláshoz tökéletes csendre van szükségem.

Zsófi kifejezetten vállalkozó szellemű, és mikor a jövőbeni vállalkozásain gondolkodik, szintén zenét hallgat. Nála ez be is vált, mert pont így jutott eszébe egy kitűnő ötlet, amit velem is megosztott.

Amit ki gondolt magának, az nem más, mint az újlengyel székhelyszolgáltatás. A weboldalon eléggé részéletes tájékoztatást kapott ennek a szolgáltatásnak az előnyéről. Az egyik legalapvetőbb eleme az, ennek segítségével elkerülhető az iparűzési adó. Ez természetesen teljesen törvényes szolgáltatás. Miért ilyen különleges Újlengyel, és hogyan kerülhető el az iparűzési adó? A válasz egyszerű: úgy, hogy az nincs is. Ez már majdnem harminc éve igaz erre a településre. Ezt az ottani önkormányzatnak köszönhetjük, ami nagyon stabil lábakon áll Újlengyelben, így teljes nyugalommal számíthatunk itt az IPA menetességre a továbbiakban is. Ez hely Magyarország egyik legmegfelelőbb községe ahhoz, hogy adónkat a lehető legjobban optimalizáljuk a vállalkozásunk szempontjából.

Az M7-es autópályán keresztül könnyen el tudunk jutni, ha valamiféle ügyintézésre lenne szükség itt, de ez egy kifejezetten ritka eset, hiszen a szolgáltatás keretein belül több teendőt is átvesznek tőlünk.  Ez egy teljesen megbízható és jogilag szabályos szolgáltatás. Több komoly multi is Újlengyelbe helyezte a székhelyét, a fenti szolgáltatást igénybe véve.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy nem feltétlen minden vállalkozás számára ez a legkecsegtetőbb megoldás. Fontos tisztában lenni azzal, hogy mennyi is a pontos iparűzési adója a cégünknek, ami alapján eldönthetjük, hogy megéri-e ez nekünk.

Az sem mindegy, hogy rendelkezünk e más telephellyel vagy fiókteleppel, melyek nem Újlengyelben helyezkednek el. Ilyen esetben az IPA mentesség nem érhető el teljes egészében, hiszen más önkormányzatok részvételével kell az iparűzési adóval kalkulálni.

Azonban ha az újlengyel székhelyszolgáltatás még sem a vállalkozásunk profiljához illik, semmi gond. Ez a kiváló szolgáltató Budapesten is képes számunkra székhelyszolgáltatást nyújtani, mely szintén számos módon előnyhöz tud minket juttatni.

Ilyen előny az, hogy ez a szolgáltató tökéletesen tisztában van a cégekre vonatkozó jogszabályokkal és ez által tökéletesen képes kezelni a különféle hatóságok intézkedéseit. Ehhez rendelkezésre állnak a legkiválóbb ügyvédi irodák, melyekkel a szolgáltató szorosan együttműködik a vállalkozásunk érdekében.

A szolgáltató a cégtábla elhelyezését is elvégzi a számunkra, úgy, hogy az megfeleljen a cégbíróságnak is. Ez alatt azt értem, hogy a jogszabályoknak megfelelően kell elvégezni a cég megnevezésének a kiírását, illetve magának a táblának is láthatónak kell lennie a közterületről. Tárgyalótermet is biztosítanak a számunkra, illetve gondoskodnak a levelek fogadásáról és továbbításáról is.

Ez mind vonatkozik természetesen az újlengyel székhelyszolgáltatásra is.