Zenehallgatás és klipnézés hatására az esztétikai fogászaton kötöttem ki

A zene jó hatással van az ember hangulatára, ha úton vagyok, mindig hallgatok valamit. Ha a kocsiban ülök, akkor rádiót, ha BKV-zok, akkor mp3 lejátszót. Futás és edzés közben olyan zenéket hallgatok, amelyek motiváló hatással vannak rám, felpörgetnek. Ha olyanom van viszont, és valami nyugtató dallamra vágyok egy hosszú és fárasztó nap után, akkor relaxációs zenét választok, ami segít ellazulni és kikapcsolni az agyam, akár egy pohár bor mellett.

Ha otthon vagyok, gyakorta kapcsolok oda valamelyik zenecsatornára, pakolászás, takarítás vagy főzés közben szeretem ezeket hallgatni, bele-belenézni a klipekbe. Számomra elképesztő, hogy mennyire azt szeretnék velünk elhitetni, hogy ahogy ezekben a videókban kinéznek, az a természetes, és aki ennek nem felel meg, az szégyellje el magát. Valahogy elérik nálam is időről-időre, hogy valamilyen szinten kisebbségi érzésem legyen. Mindig irigyeltem a sztárok hófehér és szabályos fogait és tökéletes alakját, persze azzal is tisztában vagyok, hogy kevés esetben köszönhetik mindezt a genetikának, leginkább a jó fogorvosuk és a plasztikai sebészek érdeme. Ránézésre az én fogaimmal sincsenek hatalmas problémák, persze az ember magával szemben mindig kritikusabb. A mindennapos fogápolás ellenére sajnos két fogamon is jelentkeztek a szuvasodás jelei, így ezt szerettem volna eltüntetni.

Mivel az én fogorvosom nem esztétikai fogorvos, így sajnos vele nem tudtam megcsináltatni, így keresnem kellett egy kifejezetten erre specializálódott esztétikai fogászatot (http://fogorvosbudapest.info).

Manapság az interneten már minden megtalálni pár kattintással, így a keresést ott kezdtem. Különböző fórumokat is böngésztem a témában, így bukkantam rá egy számomra szimpatikus esztétikai fogászatra, ami már a honlapjuk alapján is barátságosnak tűnt. Igazából nem veszíthettem vele semmit, ha időpontot kérek egy állapotfelmérésre illetve egy konzultációra, amely során árajánlatot kérhetek a kezelésemre és nem mellesleg ingyenes, így belejelentkeztem. Nagyon rugalmasak voltak e tekintetben, próbáltak a lehető legjobban hozzám alkalmazkodni, figyelembe véve, hogy nekem milyen időpont a legmegfelelőbb.

A személyes találkozó alkalmával sem kellett csalódnom, a rendelő nagyon barátságos és szép, modern berendezéssel felszerelt, abszolút bizalmat ébresztett bennem már első látásra. Az ott dolgozó szakemberek szintén kedvesnek bizonyultak, éreztem, hogy jó helyen vagyok. Az általam választott esztétikai fogász is egyből szimpatikus volt, mivel rengeteg kérdéssel érkeztem, kicsit félve tettem fel mindet, nehogy fárasztó legyek a számára. Ő nagyon türelmesen válaszolt minden feltett kérdésemre, felvázoltam mit szeretnék, ő pedig, hogy milyen lehetőségek vannak. Nálam az esztétikus betétek jöttek szóba, ez az inlay, illetve az onlay betét, ami tulajdonképpen egyfajta esztétikai tömés. A fogat így nem szükséges kihúzni, megmenthető, így pótlásra sincs szükség, aminek pedig külön örültem, hogy a fogat sem szükséges lecsiszolni. A kettő között az a különbség, hogy amíg az inlay esetében csak a fog üreget töltik fel vele, addig az onlay betét a fog felszínét is érinti. Az én esetemben így az onlay változatnál maradtunk, hiszen a tömésen kívül a felszíni elváltozás korrigálására is szükség volt. Nagyon elégedett voltam a végeredménnyel, szabad szemmel egyáltalán nem volt észrevehető. Mivel az esztétikus foghoz az is hozzátartozik, hogy az fogkőmentes legyen, így még előtte egy szájhigiéniai kezelést is igénybevettem fogkő eltávolítással és fehérítő hatású polírozással a maximális eredmény elérése érdekében.

Tehát ha valaki épp esztétikai fogászat keresésben van Budapesten, ajánlanám figyelmébe az általam linkelt helyet, ahol valóban az a legfontosabb, hogy a páciens elégedetten álljon fel a fogorvosi székből. Persze nem utolsó sorban a profizmust megfizethető áron kapjuk. Minden esetben személyre szabott, alaposan megtervezett kezelési terv szerint dolgoznak, az egyéni igényeket és lehetőségeket számba vetve.