Profi cég, székhellyel – otthonról

Ha már úgyis évek óta foglalkozom zeneírással, illetve az utóbbi időben a legváltozatosabb témájú sample-k keverésével, úgy döntöttem megpróbálok ebből megélni. Ahogy mondani szokták: azzal foglalkozni örökké csak, amit szeretek! Mert akkor hobbi maga a munkavégzés is. De, sokan nem értik meg, hogy megváltozott a világ, már a stúdió is ott van a számítógépemen, mégsem vesznek mindenhol komolyan. Nem mindenki akar dolgoztatni egy “garázsvállalkozóval”. Ezért határoztam el, hogy a https://topcegalapitas.eu oldal mögött álló csapat segítségét kérem, hogy jól mutasson, amit magamról, illetve most már a cégemről mondok a saját holnapomon.

Noha én mindig is egy beszűkült érdeklődésű és tájékozottságú ember voltam. Sosem szerettem megtanulni új dolgokat, és ezért nem is gondoltam, hogy magam vágok cégalapításba. Akkor még nem tudtam, hogy a https://topcegalapitas.eu-val ez nem csak könnyű, de még olcsó is.

További fejtörést okozott régebben, hogy tudtam, ha elkezdenek dőlni a melók, akkor munkatársak is kellenek, egyedül nem vagyok elég, és nem biztos, hogy az eddigi cimborám mindig rá fog érni, aki csak félállásban vállalkozó. De ő nagyon sokszor segített eddig is ki a “szintis témák” keverésében. Legalább neki kellett tennem egy jó ajánlatot.

Az imént már linkelt oldalon először annak néztem utána, hogy a kft, vagy a bt a megfelelő céges forma nekem, nekünk. Kft-t akár egyedül is alapíthatnék, de annál egy nagyobb összegű törzstőke szükséges, ezért a bt-forma mellett tettem le a voksom, és ezt az ötletet vetettem fel neki is. Ehhez elegendők voltunk vele, ketten, és ekkorra sikerült meggyőznöm a kollégát, hogy vágjunk bele közösen. A https://topcegalapitas.eu ajánlatai és tájékoztatói őt is meggyőzték, hogy ez így igenis működhet. Magatok is végigolvashatjátok az oldalon, miért választja az ember éppen a bt-t adott esetben. Egy kültagra és egy beltagra van szükség az indulásához, az alapításnak nincs minimális tőkefeltétele, a beltag az, aki felel a céges tartozásokért, a saját vagyonával. Ha a céget bejegyezte a cégbíróság, akkor kap adószámot, és mehet is a munka. De mindez sokkal-sokkal részletesebben megtalálható a nevezett helyen. Az ügyvédi díj 16.900 forint +áfa, de ezt a topcegalapitas.eu-nál el is engedik, ha tőlük kérünk székhelyet. És akkor erről is ejtsünk pár szót, mert ez volt még az a dolog, amit mindenképp szerettem volna! Hogy ne a lakásomat adjam meg mindig címként, mint anno, amikor csak egyéni vállalkozó voltam…

A székhelyszolgáltatás ma már egy elképesztően népszerű szolgáltatás. Nem véletlenül. Ahogy a munkavégzés helye sokak számára, ma már a saját otthona – sok vállalat rájött, hogy a távmunka kifejezetten hatékony és kifizetődő is lehet -, úgy természetesen egy kisebb cégnél sem kötelező fenntartani egy olyan “központot”, ahol fogadni lehet akár a vevőket. Pláne, ha a cég tevékenységi köre olyan, hogy minden munkát kitelepülve végez, vagy az előállított “termék” adásvétele az interneten keresztül történik. Ahogy a mi esetünkben. Ezen a ponton már rengeteg szempontból felmerül a praktikum kérdése: ha mindegy a székhely, lehetőség van iparűzési adómentes megoldást is választani. A topcegalapitas.eu-nál ennek az ára 39.900 Ft + áfa, 6+1 hónapra, vagy ha nem az ipa-mentesség fontos, akkor 29.900 Ft + áfa 6+1 hónapra, budapesti székhelycímre történő bejegyzéssel. Tehát egy fél évig tartó időszak mellé minden esetben kapunk egy “bónusz-hónapot”.

Az egész folyamat néhány nap alatt végbe ment az első komolyabb konzultációnk után, és nyugodt vagyok, mert akikkel így szerződtem, a jövőben is tudnak segítséget nyújtani, például cégmódosításban is!