Általánosan jelentkező problémák megoldása: I. rész

A napokban támadt az az ötletem, hogy mivel ez egy zenei blog, ezért feltehetően sokan vannak az olvasók közt, akik szintén zenészek, vagy egyszerűen csak érdeklődnek ezen világ iránt, esetleg sok zenész ismerősük van és imádnak ilyen körökben mozogni. Egyébként ezek a tanácsok valószínűleg nem csak a zenésztársak számára lesz érdekes, úgyhogy nyugodtan olvasson tovább az is, akinek semmi köze ehhez a világhoz, mert nem a zeneelmélet gyönyöreit fogjuk most megtárgyalni.

Az első probléma, ami engem a leginkább zavar ilyen életvitel mellett az az állandósult fáradt szem szindróma. Bármennyit is alszom, egyszerűen már nem bírom kipihenni magam annyira, hogy az a szemeimen is látszódjon. Mivel a zenélés csak egy hobbi, mellette rendelkezem egy állandó munkahellyel is, azaz hogy kettővel is, és erre rájön a napi néhány óra kötelező elfoglaltság, amit a zene jelent. Ha jól számolsz fejben, akkor arra már rájöhettél, hogy így igen kevés időm marad olyasmikkel foglalkozni, mint például az alvás. Arról nem is beszélve, hogy amikor pedig ébren vagyok, folyamatosan igénybe van véve a szemem. Mind a két munkám során az időm nagy részét a monitor előtt ülve töltöm, ami már így is elég nagy terhet jelent. Ezen felül pedig, ha végeztem a dolgaimmal, akkor nyakamba kapom a várost és leszaladok egy kicsit zenélgetni egy füstös, forró és félig sötét próbaterembe. Nem is tudom, hogy mi gyakorol rosszabb hatást a szememre, a számítógép, a nem megfelelő mennyiségű alvás, vagy a napi 3 óra eltöltése tömény cigaretta füstben. Arról nem is beszélve, hogy a hőség elviselhetőbbé tétele miatt gyakran ventillátorokat is állítunk be, ami azt jelenti, hogy így még a huzat veszélyének is igen erőteljesen ki van téve a szemem.

Nem is csoda, ha már lassan két éve nem láttam tisztán, fehérnek a szememet. De most kaptam egy kis segítséget az új szemészemtől. Az ilyen típusú igénybevettség esetén az orvosom azt ajánlotta, hogy használjak Corneregel-t. Meg is fogadtam a tanácsát, gondoltam úgy sem veszíthetek semmit. Megrendeltem hát egy webshop-ról a Corneregel-t, amit nagyon hamar ki is szállítottak a munkahelyemre, így nem is sok idő telt el az információ elnyerése és a krém használata közt. Még a munkahelyemen átnyálaztam a betegtájékoztatót, sőt, mivel aznap valamilyen rejtélyes módon nem festettem ki magam, ezért ki is tudtam próbálni. Arra külön felhívta az orvos a figyelmem, hogy használat előtt rendesen tisztítsam meg a kezem a kórokozóktól, valamint a szemkörnyékemet is, hogy nehogy valamilyen festék maradékot belemasszírozzak. A munkahelyemen a mosdót óránként takarítják, így nem kellett attól félnem, hogy a nem megfelelő körülmények miatt valami fertőzés áldozatává válnék. Már rögtön az első használat után éreztem a javulás szelét, de egy-két nap múlva már tényleg látható is volt. Nem csak fizikailag, de a tekintetemen is kevésbé látszódott a teljes kimerültség jele, így bátran mondhatom, hogy a Corneregel csodát tett velem.

A basszusgitárosunk is hasonló problémákkal küzdött, csak neki még van valami születési rendellenesség is az egyik szemével. Nem látszódik, de még jobban vigyáznia kell rá, mint egy átlagembernek. ajánlottam neki is a Corneregel-t, de felhívtam a figyelmét, hogy mindenképpen egyeztessen az orvosával a használat előtt, mert nem tudhatom, hogy van-e valami olyan összetevője esetleg, ami káros lehet ránézve. Mint az orvosától megtudta, nincs, úgyhogy ő is rendelt egy Corneregel-t, így legalább már ketten a bandából kedvesebb ábrázatot kölcsönzünk magunknak és nem folyton-folyvást vérben forgó szemekkel lépünk a színpadra.

Remélem hasznos volt a kis történetem/tanácsom, és ha Te is rendelkezel hasonló problémával, akkor neked is hamarosan sikerül megoldanod. Ha tetszett a cikk, akkor hamarosan újabb általános problémára keresünk együtt megoldást. Köszönöm a figyelmet!

corneregel

corneregel