Koncert egy étteremvezetővel

A minap borzasztó kellemes meglepetés ért, mivel elhívott bulizni az egyik régi, volt osztálytársam. Nagyon megörültem, hogy keresett, mert régen kifejezetten jóban voltunk, de már majdnem 10 éve nem beszéltünk semmit.

A jó kis buli után beültünk még beszélgetni egy helyre, ahol kiderült, hogy jelenleg is étteremvezető egy egészen nívós helyen. Engem mindig is érdekelt ez a téma, hiszen régebben még én is gondolkodtam, hogy hasonló irányba viszem el a karrierem. Elkezdtem kérdezgetni, mik is egy étteremvezetés rejtelmei, amelyekbe mi civilek sosem látunk be.

Később a piszkos pénzügyek is érdekelni kezdtek. Például miért ilyen drága ma egy éttermi látogatás? Azt mondta, hogy rengeteg rejtett költség van, amire az emberek nem is gondolnak. Például nemrég rendelték be gn edények sorát egy webshopról, a hunniakristaly.hu oldalról.

Webshopról?! Lepődtem meg. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen nívós étterem webshopról rendeli be az eszközeit. Azt mondta, hogy de ez egy nagyon gyakori szokás manapság, hiszen rengeteg előnnyel jár, ha az ember egy webshopról rendel, gn edényeket például.

Azt mondta, hogy alapból olcsóbb egy webshop, mint a legtöbb nagykereskedés, és a házhoz szállítás díja sem olyan vészes, hogy ne tudnák megengedni maguknak. Egyébként is ajánlja a hunniakristaly.hu webshopot. Mondtam neki, hogy nem terveztem gn edények vásárlásával foglalkozni, amire csak felnevetett és elmondta, hogy ez a webshop gn edények árusítása mellett foglalkozik háztartási gépekkel is. Először szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban. Nem megy a minőség rovására, ha túl sok fajta árut árusít egy cég?

Azt mondta, hogy ők már többször rendeltek, akár háztartási, akár vendéglátással kapcsolatos eszközt, és mindig jó minőséget kaptak a pénzükért.

Összességében ez egy nagyon pozitív este volt nekem. A csodálatos koncert mellett végre találkozhattam a kedves, rég nem látott osztálytársammal, akiről ráadásul kiderült, hogy étteremvezető. Nekem régi álmom volt, hogy ilyen területen dolgozhassak, így kapva kaptam az alkalmon, és kifaggattam az üzlet részleteiről. Először meglepett, hogy egy webshopról rendelik be az eszközeik nagy részét, de végül meggyőzött engem.

Ha valamikor éttermet nyitnék, én is a hunniakristaly.hu webshopról rendelnék például gn edényeket.