Miért váltottunk dobost?

A zenekarunk évekig nagyon jól működött. Aztán valami feszültség kezdett kialakulni az énekesünk és a dobosunk között. Nem mellesleg, ők már az együttes alakulása előtt két évvel együtt voltak. Természetesen, sokan mondták nekünk, hogy nem érdemes párokkal dolgozni egy bandában, mert előbb utóbb úgyis szétmennek, és akkor csak nekünk lesz rossz, de hát nem volt mit tennünk. Mondom, hogy együtt voltak már két éve és amúgy is, mindketten szerves részei voltak az alapító magnak is.

Szóval, volt valami feszültség, és mi nem értettük, hogy mi az. Amikor Katát, az énekest kérdeztük, ő sem tudta megmondani, hogy mi a pontos oka, egyszerűen csak arra panaszkodott, hogy Ábel már nem úgy viselkedik vele, mint régen. Amikor csak tudja, elkerüli őt, este későn ér mindig haza ráadásul folyamatosan keresi a témát, amivel bele köthet Katába. Azt mondta Kata, lehet, hogy túlzás, de ő úgy érzi, hogy Ábel megcsalja őt. Azonban, ha Ábelt kérdeztük arról, hogy mi a gond a kapcsolatukkal, ő csak annyit mondott, hogy szerinte semmi. És folyamatosan ezt állította, nem volt hajlandó eltávolodni az elképzelésétől. Pedig már egyre súlyosabb volt a helyzet, kétszer is abba kellett hagynunk a próbát miattuk.

Ekkor állt elő a billentyűsünk egy érdekes megoldással: fogadjunk meg egy magánnyomozót aki járjon utána, hogy mit csinál Ábel. A feszültségéből, és örökös tagadásából mi is úgy sejtettük, hogy nála lesz a gond, nem Katánál. Mindannyiunkat zavart, hogy kétségek között kell lennünk, szóval a tettek mezejére léptünk. Az interneten kerestünk magánnyomozót, ahol hamar rá is találtunk a Haiszky Magánnyomozó Irodára, ami a leginkább megtetszett mindannyiunknak a kínálatból. Itt a nyomozó egy ügyvéddel dolgozik együtt, ez pedig biztonságot nyújtott nekünk. Természetesen nem volt olyan vészes a helyzet, hiszen Kata és Ábel nem voltak házasok, így nem kell majd elválniuk sem, ha kiderül a csalafintaság, de azért jó volt biztonságban tudni magunkat, ha bármi történik, hogy egy ügyvéd is van a közelben.magánnyomozó

A magánnyomózó nagyon szépen és részletesen elmagyarázott nekünk mindent, ami ezzel az egész folyamattal jár, aztán el kezdett érdeklődni tőlünk, egyenként Katáról és Ábelről. Először megijesztett minket, hiszen azt mondta, hogyha a nyomozási időszakban Ábel nem veszi fel a feltételezett illetővel a kapcsolatot, attól még ugyanúgy létezhet az illető. Tehát ő csak a vizsgált időszakra tud majd bizonyítékot szerezni. Kata azt mondta, hogy ez nem gond, hiszen Ábel szinte minden nap eltűnik órákra, szóval simán lehet, hogy minden nap találkoznak. Ekkor, azt mondta a nyomozó, hogy ez esetben, szerinte érzelmi alapú kapcsolatról van szó és nem szexuális kapcsolatról. Ami annyiban jobb, hogy gyakrabban és felelőtlenebbül találkoznak, ami azt jelenti, hogy szinte biztosan le fognak bukni. Ó szegény Kata mennyire elsápadt, amikor ezt meghallotta. Azt hiszem, mélyen belül végig azért izgult, hogy Ábel ne csalja meg őt. Pedig nem így volt: az ex dobosunk, mert most már csak az, valóban megcsalta szegény Katát, ráadásul egy közös, gyerekkori barátjukkal.

A nyomozás pontos részleteibe nem láttunk be, de a nyomozási idő végére (ami végül csak másfél hét volt, hiszen úgy ítélte meg a nyomozó, hogy ennyi idő is elég lesz) a magánnyomozó rengeteg információt összeszedett az affér bizonyítására. Mi csak azt nem értettük, hogy akkor miért nem vallott színt és vállalta nyíltan az új kapcsolatát? Hiszen sem házasok nem voltak, sem közös gyerekük nem volt. De miután szembesítettük vele, hogy mindent tudunk és Kata szakított vele, néhány hónapig nagy viták és minőségi visszaesés állt be az együttesünkben, úgyhogy közös megegyezéssel kiszavaztuk Ábelt a csapatból és kerestünk egy új dobost. Így pedig már egyetlen párkapcsolat sem maradt az együttesen belül. A magánnyomozónak pedig  nagyon hálásak vagyunk, hiszen a segítségével állt vissza a rend az együttes tagjai közé és így sikerült megmaradnunk és tovább fejlődnünk.