Zene csak a műszakom után

Nagyon fontos számomra a zene, ez mindig is így volt, hogy az igazi kikapcsolódást a muzsika jelenti számomra. Régebben táncoltam is, mégpedig jó pár évet, így biztos emiatt is sokat nyom a latba. Hangszeren is tanultam ugyan, de az iránt valahogy felnőttként már nincs olyan nagy lelkesedésem, pedig még énekeltem is… De a zene és a tánc szeretete mégis megmaradt. Nem nézek sok sorozatot vagy filmet, könyvet mostanában nem olvasok annyit, mint korábban, de a zene valahogy mindig “kéznél van”. Biztos vagyok benne, hogy ha eljutok oda, hogy gyerekeim lesznek, akkor sportra, zenére és mindenfélére be fogom íratni őket gyerekként, aztán majd úgyis kiderül, mi érdekli őket igazán hosszabb távon. De szerintem nagyon szuper az, ha az embernek van olyan szenvedélye, mint nekem a zene és a tánc!

Azonban nem lehet mindig csak a kikapcsolódásra gondolni, hanem előbb le kell tudni a kötelezőket, és hát persze az sem árt, ha mindezt minél lelkesebben és elégedettebben tesszük. Azt hiszem, én ebben is mázlista vagyok, mert szuper diákmelót sikerült kifognom a topiwork.hu, azaz a Topi Work Iskolaszövetkezet segítségével. Biztosak lehettek benne, hogy ha figyelemmel kíséritek a legfrissebb melóikat a weboldalon, és jelentkeztek is pár kattintással az állásokra, akkor előbb-utóbb siker fogja koronázni a próbálkozásaitokat! Nekem legalábbis nagyon bejött az, hogy nem kell szaladgálni a szövetkezethez, hanem bárhonnan, bármikor tudom követni telóról vagy gépről az új pozíciókat. Ráadásul a topiwork.hu híres arról, hogy az adott cégekkel hosszú távú a kapcsolatuk, és már megannyi éve foglalkoznak diák munkaerő közvetítésével ezeknél a cégeknél. Ez egyrészt nyilván az adott vállalatnak is jó és ad egyfajta biztonságérzetet azzal kapcsolatban, hogy a legjobbak kerülnek hozzájuk, másfelől azonban munkavállalóként is nagyon sokat jelent, hogy egy “jól bevált”, neves helyre mész. Szerintem egyetem mellett szuper lehetőséget nyújthat az is, ha már akár a kötelező szakmai gyakorlatodat tudod ilyen formában végezni – egyrészt mert fizetett pozíciót kaphatsz, másrészt szintén ott van a versenyelőny, a topiwork.hu kapcsolati hálója a cégeket illetően. Így nem csak számos fizikai és irodai munkakörben, valamint alkalmi munkalehetőségek tekintetében kínál változatosabbnál változatosabb ajánlatokat a Topi Work, hanem gyakornoki pozíciók is gyakran megtalálhatóak az oldalukon. Szívből ajánlom őket, és minden diáktársamnak csak szorítani tudok annak érdekében, hogy megtalálja az álommelóját!

Persze mindehhez nem árt egy jól összerakott önéletrajz, hiszen az első benyomást az fogja megadni mindenképpen, csak utána jöhet az interjú. A Topi Work bejegyzései között még ilyen téren is találhatsz segítséget – ha nem vagy biztos a dolgodban, csak olvasd el a tippeket!