Beszereztünk egy új polcot a hangosításnak

Előbb utóbb minden zenekar, zenész, vagy hangosítással foglalkozó életében felmerül az a probléma, hogy a bizony a különböző felszereléseknek kell egy biztos hely. A mi kis zenekarunk is szembesült azzal a problémával, hogy már lassan nem férünk el a próbateremben a különböző erősítőktől, kábelektől, keverőpulttól stb. Már csak egy keskeny ösvényen lehet bejutni a helyiségbe a sok felszerelés halom között.

És akkor elhatároztuk, hogy ez nem maradhat így tovább. Sajnos több helyünk nincs, nem tudunk egy raktáraz bérelni külön a cuccoknak, szóval ki kell találni valami használható rendezési elvet. Hogy újra élhető legyen a próbatermünk.

Nézelődtünk hogy valami szekrényt vagy polcot szerezzünk be, de a hagyományos polcok nem feleltek meg az elvárásoknak. Aztán megtaláltuk a Salgó polcot, ami úgy tűnt, tökéletes megoldást jelent a problémánkra. Meg is rendeltünk belőle annyit amennyi kellett.

Az összeszerelés nagyon egyszerű volt. Mert a Salgó polc csavar nélküli kivitel. És az összerakás így tényleg gyors, semmilyen szaktudást vagy plusz szerszámot nem igényel. Egyetlen kalapáccsal összeállítható az egész. Közösen szereltünk meg pakoltunk. Jó buli volt az egész, igaz csapat összekovácsoló program. Jó hangulat, sok röhögés és egy kis sör társaságában pikk-pakk összeraktuk a polcokat egy délután alatt. A rápakolás és rendszerezés sokkal nagyobb melót jelentett mint a polc összeszerelése.

A polcok állítható magassággal rakhatóak be 33 mm-ként. Így teljesen igényre szabhatóak. Akkora helyet hagyunk, amekkora éppen kell. Így kényelmesen elférnek a magasabb erősítők és a keskeny keverőpultok is. Még a hangszer tokoknak is maradt elég hely. Az egész nagyon praktikus és jó térkihasználású.

Attól sem kell aggódni, hogy esetleg nem bírná a súlyt. A Salgó polc ugyanis strapabíró horganyzott acélból készül, ami lehetővé teszi a nagy teherbírást. A polcok egyenként 130-280 kb-ot bírnak, a keret pedig 1500-3600 kg-ig terhelhetőek. A minőséget jelzi a TÜV és ISO minősítés, és az hogy egész EU szinten használják ezt a típust. A gyártó még garanciát is vállal a Salgó polcra.

Az ára is nagyon kedvező volt és gazdaságos, teljesen megérte a zenekarnak. A végeredmény pedig lenyűgöző volt. Pakolás után hirtelen sokkal tágasabb lett a próbaterem. Minden kényelmesen elfért. A kábeleket is fel tudtuk akasztani úgy hogy ne gabalyodjanak össze. És minden átláthatóan felfért a polcra. Sőt, még maradt is hely, így ha saját fényeket is szeretnénk beszerezni, ami tervben van, az is fel fog férni. És az eddigi hangtechnikát is lehet még bővíteni.

Pakolás közben rengeteg rég elfeledett eszközt találtunk, ami eddig a halom alján sínylődtek elfeledetten. De most már átlátható minden, nem kell turkálni egy-egy koncert előtt hogy összeszedjük a szükséges felszerelést. Felvetődött az ötlet, hogy az egyik polcra rakhatnánk egy minibárt, hogy mindig legyen hideg sör a próbákhoz. Ezt az ötletet nagy egyetértés fogadta. És a legjobb hogy még kivitelezhető is, mert az új polcunk elbírja.