Időben érdemes felkészülni a szezonra: új fűnyíró kell

Ebben a savanyú pandémiás időben egy dolog tartja bennem a jó kedvet minden hétvégén: az, hogy a szomszéd gyerekek töretlen lelkesedéssel járnak össze minden hétvégén zenélni. Persze nem mindig olyan ügyesek, amivel párhuzamban meg minden alkalommal rettentően hangosak, de az a vidámság és lelkesedés amivel csinálják a dolgaikat lenyűgöző. A zene ereje ott van közöttük és a legjobb az egészben, hogy még úgyis tud rám hatni – természetesen kizárólag pozitívan -, hogy egyébként maga a produktum nem minden esetben nyeri el maradéktalanul a tetszésemet.

Ennek kapcsán jutott eszembe egy hasonlóan zajos, azonban lényegesen kevésbé szórakoztató dolog, amivel nekem is foglalkoznom kell utóbb, de inkább előbb. Mégpedig az, hogy az előző szezon végén elváltak útjaink a fűnyírónktól. Megszolgálta az idejét, ezzel semmi gond, viszont szükség van a következőre, mielőtt még beindul a tavasz. Éppen ezért a már megszokott módon elkezdtem végignézni a BestMarkt webáruház ajánlatait. Ez egy olyan internetes áruház, ahol mindenféle főként elektronikai terméket lehet kapni. A választék óriási, az árak pedig nagyon barátságos magasságokban járnak, mindenki megtalálhatja a számára elérhető méreteket.

A fűnyírókat az alábbi linket kezdtem el nézegetni: https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/kerti-gepek-kiegeszitok-c1486/funyiro-c1489. Itt aztán tényleg minden van: elektromos, benzinmotoros, akkumulátoros, önjáró, nem önjáró, piros, kék, zöld…

Az én igényeim elég szimplák voltak az új fűnyíróval kapcsolatban. Kicsi a kert és jó az elektromos hálózat elérhetősége, ezért két dologban érdemes gondolkodni: elektromos fűnyíróban, amit kábellel a hálózatra csatlakoztatva lehet üzemeltetni, vagy önjáró robotfűnyíróban, a kicsi, összefüggő füves terület miatt.

Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Egy kábeles fűnyírót mindig macerás lesz tologatni, még akkor is, hogyha kicsi a terület. Azonban benzines verziót semmiképpen sem érné meg egy ilyen pici kerthez vásárolni, mert annyival drágább – ahogy az a https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/kerti-gepek-kiegeszitok-c1486/funyiro-c1489 oldalon is elég jól látszik.

Az akkumulátoros opciókkal kapcsolatban pedig meglehetősen szkeptikus vagyok az élettartamukat illetően. Szerintem egy ilyen berendezésnek függetlenül attól, hogy a terep mennyire nehéz, egyszerűen nem tud hosszútávon elég energiát adni egy akkumulátor, ami rövid időn belül oda vezethet, hogy idegállapotba kerülök és az első lomtalanításkor megválok az eszköztől és veszek egy normálisat. Ez minden bizonnyal drágább annál az opciónál, mintha kihagynám ezt a felesleges plusz kört a történetből és rögtön egy olyan berendezést vásárolnék, ami hosszútávon is megbízhatóan üzemel.

Az én lusta – vagy bizonyos szempontból nézve energiatakarékos – formám azonban elég hamar kiszúrta a robotfűnyírókat, mint lehetséges opciókat. Persze az egyértelmű, hogy egy egyszerű, manuális elektromos berendezés nem fog egy árkategóriába esni egy modern robottal, azonban ha belekalkulálom, hogy mennyi időt spórolok meg azzal, hogy nem megyek ki fűnyírót tologatni hetente, akkor azt hiszem, hogy hamar visszajön az a többlet, amit rá kell költeni egy ilyen gépre.

Komolyan elkezdtem azon gondolkodni, hogy az új eszköz egy robot lesz. Egyrészt, nagyon tetszenek a https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/kerti-gepek-kiegeszitok-c1486/funyiro-c1489 oldalon található opciók közül nagyon sok van, ami elnyerte a tetszésemet – mind teljesítményben, mind pedig árban. Másrészt a roboteszközökbe vetett hitem már meglehetősen nagy, mert a porszívózásra is egy ilyen csodát használunk már 2 éve és az ég-világon semmi problémánk nem volt eddig vele. Arról nem is beszélve, hogy ezzel az eszközzel tényleg minden héten le lehet nyírni a füvet, akár többször is. És nem tudom ti mennyire vagytok képben a kertészkedésben, de egy sűrűn gondozott gyep mindig szebb, mint egy ritkán nyírt. Szóval ez is eléggé emellett az opció mellett szól. Ha már ilyen pici a kert, legalább legyen mindig szép.

Azt hiszem, hogy alszok még egy párat a választásra, de a tavasz beköszönte előtt meg fogom rendelni a befutót. Egy dolog a biztos, az, hogy erről az oldalról fogom beszerezni az új gépet: https://www.bestmarkt.hu/kert-barkacsolas/kerti-gepek-kiegeszitok-c1486/funyiro-c1489. Minden más pedig majd alakul úgy, ahogy alakulnia kell.