A rég áhított kandallóm most megvalósulni látszik a padlófűtés mellett

Már írtam nektek róla, hogy szeretnék egy kandallót. Ez az álmom egyre távolabbinak tűnik, hiszen sokkal jobb megoldások vannak már a fűtés megoldására. Persze, a kandalló hangulatát egyik sem adja vissza, de minek is legyen kandallónk, ha ezerszer hatékonyabb módon is fel lehet fűteni a lakást?

Télen meggyűlt a bajunk a hagyományosnak mondható fűtőtesteinkkel, ugyanis az egyik elromlott és cseréltetni kellett, ami nem csak hogy rengeteg ideig tartott, de egy kisebb vagyonba is került. Ekkor döntöttünk úgy, hogy váltani fogunk valami olyanra, ami nem romlik el olyan könnyen. Persze, én teljes mellbedobással kampányoltam a kandalló mellett, aminek számos előnyét fel tudtam sorolni, de a párom viszont sokkal többet tudott felhozni az ellenvélemények, a negatívumok oldalán. Hiszen a kandalló mellé mindenképpen kellene valami kiegészítő fűtés, és azt hiszem, hogy ez a legnagyobb negatívum. A kandallóval nem lehet felfűteni az egész lakást. Persze, igazán páratlan élmény egy hideg nap után a kanapé elé kuporodni és teát inni, de maga az élmény nem elég gazdaságos. Na, meg a begyújtása is bonyodalmas, sőt, a fa is nagyon sokba kerül mostanság.

Így a kanapés ötletem gyakorlatilag le lett szavazva.

A bandával minden rendben van, az új albumunkon dolgozunk. Nem csak mi haladunk, hanem a bérelt próbaterem felújítása is. Semmi sem állandó az életünkben, de egy kicsit meglepett, mikor a tulajdonos közölte, hogy egy darabig sajnos nem látogathatjuk a próbatermet, mert elkezdték a padlófűtés beszerelését.

A padlófűtés kettős érzéseket váltott ki bennünk. Egyrészt nagyon örültünk neki, mert télen igazi kínszenvedés volt a hideg próbaterembe menni, felkapcsolni a fűtést és várni, hogy a szoba valamennyire átmelegedjen. Volt olyan is, hogy kabátban álltunk neki a gyakorlásnak, mert annyira hideg volt.

Kissé csalódott is voltam, mert éppen a munka közepén voltunk, mikor közbejött ez a kényszerpihenő. Igaz, hogy egyáltalán nem sok idő a padlófűtés beszerelése, mert csupán pár nap elegendő hozzá. Természetesen ezzel együtt más apróbb változtatásokat is eszközöltek, így egy hét kihagyás után miénk is lehetett újra a terem.

A padlófűtés kapcsán pedig elkezdtem agyalni. Hiszen ideje lenne az otthoni fűtéssel is kezdeni valamit, korszerűsítenünk kellene, hogy ne megint az őszi-téli időszakban maradjunk meleg nélkül.

A padlófűtés pedig remek ötletnek tűnt. Hiszen ki ne akarna folyamatosan meleg padlón állni? Csak elképzelem, hogy télen a jó meleg fürdő után nem a hideg csempe, hanem a meleg padló fogad, és máris életem legjobb ötletének tűnik a padlófűtés.

A remek ötletemet tervezgettem fejben, megkérdeztem a tulajt, hogy ő melyik céget választotta, így elkalauzolt az elektromospadlofutes.info oldalra, ahol boldogan konstatáltam, hogy a padlófűtés utólag is elég könnyen beszerelhető.

A páromnak elő is adtam az ötletet és persze nem hagytam ki azt sem, hogy a padlófűtés mellé remek lenne egy kandalló is, a kettő együtt tökéletesen kielégítené a lakás fűtési igényét, és neki és nekem is megfelelne az egész. Eleinte nem volt túl lelkes, jobban utána akart nézni a dolognak, a lehetőségeinknek.

A padlófűtés mindenkit hamar meggyőz, hiszen inkább előnye van, mint hátránya, és az oly rég áhított kandallóm is tökéletesen megfér mellette.

Az elektromos padlófűtés a hiedelmekkel ellentétben nagyon olcsó, nem csak a kivitelezés szempontjából, de a havi fogyasztás szempontjából is, főleg az igen magas téli gázszála mellet. Energia- és költséghatékony fűtési módszer, ami tök egyszerűen behelyezhető majdnem minden burkolat alá. Így nem is kell teljesen újra burkolni a lakást.

Az árajánlat kérés után pedig végleges lesz, a kandallóm mellé padlófűtés is társul. Még a nyáron, de legkésőbb szeptember elején el szeretnénk kezdeni a munkálatokat, így nem csak a próbateremben, de az otthonunkban is tökéletes lesz a fűtés.