Lakodalmi mulatozás, héliummal fűszerezve

Pár nappal ezelőtt volt egyik barátom esküvője, olyan jól sikerült a lakodalom, hogy csak most sikerült annyi erőt nyerni, hogy egyáltalán írni tudjak róla. Elég viccesen sikerült, így érdemes pár sorban megemlékezni a jeles alkalomról.

hélium palackA lakodalomban egy dj szolgáltatta a zenét, amire én különösen kényes vagyok. Egy bizonyos szintig. A vacsora után, hamar eljött az a szint, amikor már, egyébként kevésbé kedvelt számokra is jól tudtunk mulatni. Nem bántam, mert olyan számot is megszerettem, amit addig nem is ismertem, azóta viszont rendszeresen hallgatom.

Nem a zenei válogatás okozta a legnagyobb derültséget az esküvői bulin. Rengeteg héliumos lufival díszítették a termet és a móka kedvéért a vendégeknek is lehetett egy eldobható héliumos gázpalackkal lufit fújni, és ráírni egy-két kedves, vagy humorosnak gondolt szót, a jegyespárnak címezve. Voltak azonban, olyan jókedvű fiatalok, akik rájártak a héliumos lufikra. Belélegezték a gázt, és ettől elvékonyodott hangon tudtak beszélni, ami tényleg jó mókának bizonyult. A baj, csak az volt, hogy nagyon hamar kifogyott a hélium a palackból, mert rengeteg vendég volt, sok lufit fújtak fel. A ceremóniamester szerencsére mindenre fel volt készülve és rendelt is gyorsan egy hélium palackot a gázpalackfutártól. Gyorsan ki tudták szállítani, így folytatódhatott a lufi fújás és a hang elvékonyítás is. Ezzel nagyon vigyázni kell, ha ki is szeretnénk próbálni, csak a lufiból egy kicsit, magából a palackból sose próbáljuk meg, mert az komoly egészségkárosodáshoz vezethet.

A lufi fújás után folytatódhatott is a tánc. Egyre jobb zenék jöttek, a végére mindenki belelendült a mennyasszony pörgetésébe is. Neki nem is kellett héliumos lufit szívnia, mégis hamar elszédült. A fiúk, akik sokat lélegeztek be a héliumos lufik gázából, szintén elkezdtek egy kicsit szédülni. Tényleg vigyázzunk a héliummal szórakozással, könnyen lehet belőle súlyos probléma.

A ceremóniamestertől meg is kérdeztem a lakodalom után, ennek a gázpalackos cégnek a telefonszámát, mert még jól jöhet, ha egy partin héliumos lufikat kell fújni. A weboldalukon láttam, hogy többféle gázpalackot is árulnak. Visszahívást is lehet kérni. Otthon PB gázpalackot használunk a tűzhelyhez, így ezentúl azt is meg tudom rendelni otthonra. Végre nem kell a gázpalackkal utazgatni, előre megbeszélt időpontban házhoz szállítják. Az otthoni főzéshez nagyjából lehet is tervezni, hogy milyen időközönként fogy ki a gázpalack, így rendszeresen előre megtudjuk rendelni.