Az emlékezetes pillanatokat érdemes megörökíteni

Én annak a híve vagyok, hogy az igazán boldog pillanatokat megéri megörökíteni. Sokan pazarlásnak gondolják ezt, hogy minden képet ki kell nyomtatni vagy elő kell hívatni, így fogy a papír is és a pénztárcánk sem fog annyira örülni ennek, de nagyon jó érzés rápillantani a képekre és egy szempillantás alatt újra ott érezni magunkat a többiekkel, önfeledten szórakozni gondolatban és már előre várni a következő eseményt. Éppen ezért nekem tele is van a szobám képekkel, alig van már szabad falfelület. Mindent beborítanak a fényképek, amiken a családommal és a barátaimmal mosolygok, nevetek, éppen beszélek, hadonászom, vagy eszem. A legtöbb fénykép azonban ugyanúgy készült: egy koncerten.

Korán kezdtem a koncertezést

Ez annyira nem meglepő annak, aki ismer csak egy kicsit is, mert én már óvodás koromban jártam koncertekre a szüleimmel. Azóta is töretlen lelkesedéssel veszek részt híresebb, külföldi előadók hazai koncertjein, magyar alternatív bandák koncertjein és komolyzenei eseményeken is. Nincsen kedvenc előadóm vagy együttesen, minden műfajt és minden előadót nagyon szívesen hallgatok. Ez látszik a fényképeken is, amik változatos helyeken készültek.

Csak fotópapír kell és már indulhat is az otthoni nyomtatás

Az összes fényképben van egy közös vonás, ez pedig nem más, mint az, hogy otthon lettek kinyomtatva. Ezen sokan csodálkoztak már, akik látták a szobámat, hogy nem előhívattam a fényképeket, hanem magam nyomtattam ki őket, illetve a koraikat még a szüleim. Ez nem annyira meglepő szerintem, könnyűszerrel lehet otthon fényképet nyomtatni, csak fotópapír kell hozzá. Fotópapírt be lehet szerezni a nyomtatókat áruló műszaki áruházakban is, de az interneten is lehet rendelni. Én ezt a megoldást szeretem nagyon, mert ki sem kell hozzá mozdulnom a szobámból, mégis el tudom intézni a beszerzést. A kiszállítással pedig már nem kell foglalkoznom, mert majd csak csönget a futár és már meg is érkezett a fotópapír csomagom.

Nem csak saját képeket teszek ki

A fényképezés nem csak nekem szenvedélyem a koncerteken, hanem a fellépőknek is, mert minden koncerten van profi fotós, aki megörökíti a művész nagy pillanatait és a tomboló közönséget is. Nyilván nem annyira jók a saját fotóim, mint ezek a profi fotók, de én elégedett szoktam lenni velük. Ennek ellenére mindig nyomtatok ki olyan képeket is az eseményekről, amiket nem én fényképeztem, hanem utólag találtam meg az interneten.