Pannonsafe a tanítványom ajánlásával

Az egyik tanítványom hívta fel a figyelmemet a Pannonsafe biztosítással foglalkozó cégre. Történt ugyanis, hogy a múlt héten, szokás szerint jött hozzám gitárórára, és mivel ő a kedvenc tanítványom, nagyon jól kijövünk egymással, gyakran van, hogy az óra egy része beszélgetéssel megy el, amit rendszerint nem szokott bánni, mert bár szerintem nagyon tehetséges, többnyire a szülei unszolására jár hozzám zenét tanulni.

Szóval a legutóbbi alkalommal, amikor nálam járt, megmutattam neki a lakást, mert most költöztem be az új lakásba, és a múlt héten volt először, hogy az új helyen fogadtam a tanítványokat. Nagyon tetszett neki, és elmeséltem azt is, hogy jelenleg folyamatosan böngészem, melyik lenne a legkedvezőbb lakásbiztosítás akció online, de teljesen össze vagyok zavarodva, mert annyi féle opció közül lehet választani, hogy az ember nem tudja, melyik lenne számára a legkedvezőbb, és főleg, hogy a rengeteg közül, melyik biztosító az, amelyik valóban megbízható.

Ekkor említette meg, hogy a szülei is nemrégiben váltottak biztosítót, és hogy nekik ebben nagy segítségükre volt a Pannonsafe, amely egy olyan biztosítással foglalkozó cég, ami rendkívül kiterjedt partnerhálózattal rendelkezik, szinte az összes biztosítóval kapcsolatban állnak hazánkban. Ez lehet a biztosítéka annak, hogy a számomra legalkalmasabb biztosítást köthessem meg, és mivel a cég munkatársai segítségemre lesznek ebben, nem is kell elvesznem a sok lakásbiztosítás akció között online, mivel ők birtokában vannak minden fontos információnak a biztosítók ajánlatait illetően. 

Elmondása szerint a szülei azért is voltak kifejezetten elégedettek a Pannonsafe-fel, mert az online kalkulátorukon keresztül szinte minimális energiabefektetéssel tudták megvalósítani a biztosítóváltást. Ez ugyanis egy olyan lehetőség a cégnél, amelyet ha igénybeveszünk, akkor munkatársaik helyettünk végzik el a korábbi biztosítási szerződés felmondását. 

Persze, fontos tudatában lenni annak, hogy a felmondási igényünket legalább a biztosítási évfordulót 30 nappal megelőzően kell jelezni, mert ezt követően már nem lehetséges. Amennyiben a biztosítás felmondását követően túlfizetésünk marad, írásban kérhetjük az összeg visszafizetését, amely csekkes fizetés esetén postai úton, egyébként pedig utalással teljesül.

Mivel én még nem kötöttem lakásbiztosítást, nincs ilyesmire gondom, mindenesetre ha már van, akkor is érdemes újra átnézni a szerződést időnként, mivel a lakásunk körülményei rengeteget változhatnak az évek során. 

A lakás költségei a felújításokkal, korszerűsítésekkel, új elemekkel, ingóságokkal bővülnek; és ha ehhez hozzávesszük, hogy a család összetétele is megváltozhat, akár egy gyermek vagy egy háziállat érkezésével, akkor már értjük, miért lehet szükség a biztosítási csomag cseréjére.

Lakásbiztosítást egyébként köthet bárki, aki érdekelt az ingatlan megóvásában, így a tulajdonostól kezdve a résztulajdonoson és a bérlőn keresztül a finanszírozóig akárki. Ezt a szerződést határozatlan időtartamra meg lehet kötni, ám mint azt fentebb már említettem fontos odafigyelni, hogy a felmondás biztosítási évfordulóra történhet, de megszűnik abban az esetben is, ha a biztosítási érdek már nem áll fenn.

Szerintem, ami igazán nagy hitelességet ad a Pannonsafe-nek az az, hogy több mint 17 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, de nagyon tetszik az is, hogy országos lefedettségük van, vagyis több, mint 20 irodában, közel 200 munkatárssal dolgoznak országszerte, így szinte bárhol elérhetőek.

Mindazonáltal akkor is számíthatsz rájuk, ha éppen nem lakásbiztosításra van szükséged, ugyanis egyéb szolgáltatások is szerepelnek a profiljukban, úgy mint vállalkozói- és egészségbiztosítás, lakástakarék, nyugdíjbiztosítás, személyi kölcsön, lakáshitel vagy hitelkiváltás. 

Úgy gondolom, egy igazán remek cégről van szó komoly partnerhálózattal, jelentős szakmai múlttal, és kimagaslóan széles profillal, ennélfogva úgy vélem, hogy nagyon sok ember számára megoldást nyújthatnak. Én éppen most készülök kapcsolatba lépni velük a lakásbiztosításomat illetően, és rendkívül bizakodó vagyok.