Fesztiválozás után szervizben kötöttünk ki

Múlt héten egy eszméletlenül szuper utcazenész fesztiválon jártunk. Fantasztikus volt, ahogy az utcákat járva mindig egy újabb zenei élményben lehetett részünk. A helyszíneken volt, hogy csak egy énekessel találkoztunk, máskor pedig akár egy teljes együttest is meghallgathattunk, akik óránként vagy két óránként váltották egymást a helyszíneken. Már évek óta járunk erre a fesztiválra, nagyon szeretjük. Mindig megismerünk egy új énekest, vagy új csapatot, és ilyenkor képesek vagyunk igazi tomboló rajongókká válni. Arra is nagyon jó ez az esemény, hogy megismerkedjünk közvetlenül a zenészekkel, hiszen kevés esetben lehet ilyen közel kerülni énekesekhez, zenészekhez. Itt viszont személyesen lehet velük beszélgetni, amit egyébként nagy örömmel fogadnak. Nem találkoztam még olyannal, aki ne örült volna annak, hogy beszélgetésbe elegyedtünk vele. Ez egy igazán szuper zenei élmény, ráadásul szavazni is lehet a zenészekre, így egyfajta játékosság is van mögötte. Gyermeki izgalommal gyűjtötték az érméket, amikkel a kiszemelt zenészeket lehetett támogatni.

Az egyetlen probléma hazafele úton jött elő, méghozzá a haverom autója egészen balra húzott, így egyből sejtettem, hogy valami futómű beállítási problémáról lehet szó. Persze a haverom egyből elkezdett aggódni, hogy vajon ez milyen összeg lesz, hiszen pont most költött el erre a kiruccanásra egy rakat pénzt. Egyből megnéztem a futómű szerviz árakat, hogy mielőbb képbe kerüljünk. Több szerviz árát is összehasonlítottam, végül egy XIX. kerületi márkafüggetlen autószervizre tettem le a voksomat, ahol amellett, hogy nagyon korrekt áron dolgoznak, a weboldal alapján az jött át, hogy egy nagyon korrekt csapatról lehet szó, akiknek tényleg számít az ügyfél, és fontos számukra a minőségi munkavégzés.

De ha itt olvasol, biztos, érdekel téged is, hogy végül is mennyi az annyi, hogyan alakulnak a futómű szerviz árak, hogyha már a futómű szervizelésről beszélek. Természetesen nem mindegy, hogy pontosan miről is van szó. Például egy kézifék állítás már 5900 forinttól elérhető, míg egy futómű beállítás 9900 forint és 14900 forint között érhető el, attól függően, hogy első vagy első-hátsó futómű állításról van szó, illetve az sem mindegy, hogy milyen típusú autóhoz igényeljük a futómű állítást, hiszen egy személy-gépjárműhöz képest egy terepjáró, vagy egy tehergépkocsi futómű állítása már magasabb összegben mozog.

Az sem mindegy, hogy a futómű beállítást megelőző vizsgálat során milyen problémák jönnek elő, hiszen előfordulhat, hogy a futóműnél javítani kell valamit. Az olvasottak alapján a Méta Autószerviz nagy hangsúlyt fektet az átvizsgálásra is, anélkül nem kezdenek bele a beállításokba sem. Itt az összegek szintén változnak attól függően, hogy pontosan miről is van szó. Ezeket az árakat érdemes már a weboldalon átnézni, ha pedig nem tudjuk pontosan, hogy mi lehet a probléma forrása, akkor pedig a szervizben az átvizsgálás során úgyis kiderül, hogy mennyibe fog kerülni a javítás és a beállítás együttesen, amennyiben javításra is szükség van.

Nagyon sok mindent meg lehet tudni a weboldalukról a futómű beállítással kapcsolatban, valamint hogy milyen hangokra és milyen mozzanatokra kell odafigyelni az autóknál, de lényegében bármilyen olyan hang vagy tapasztalás, ami eltér a korábbiaktól, illetve a normálistól, az már minden bizonnyal valamilyen bajt jelez, így érdemes elvinni a Méta Autószervizbe az autót.

Mi a haverommal csak jókat tudunk mondani róluk. Felhívtuk őket, és meglepően gyorsan kaptunk is időpontot. Amikor elvittük az autót, akkor pedig a megbeszélt időpontban fogadtak is minket, nem volt semmiféle csúszás. Ezt nagyon korrektnek tartottam. Majd elmondták, hogy először át kell vizsgálniuk az autót, ezt követően pedig elmondták azt is, hogy melyik alkatrészt kell kicserélni, illetve, hogy ez a csere és a futómű beállítás mennyibe fog kerülni, amikor ezt elfogadtuk, utána pedig megkezdték a munkálatokat, így most már biztonságban utazhatunk a legközelebbi fesztiválra.

Röviden és tömören csak azt mondhatom, hogy professzionális csapat várt minket, akik jó fejek voltak, és mindenről részletesen tájékoztattak minket, valamint bármilyen agyament kérdésünkre is készséggel és türelemmel válaszoltak. Haverom már a helyszínen jelezte nekik, hogy legközelebb is őket fogja választani.